Следвайте ни

Стотици кандидат-студенти окупираха Медицинския университет

viber icon

Стотици кандидати да учат в Медицински университет-Пловдив присъстваха в Деня на кандидат-студента, който се проведе на територията на висшето учебно заведение, съобщават от там.

Кандидатите са се срещнали с председателите на изпитните комисии и председателя на техническата комисия и са получили информация как ще протече целият процес по кандидатстване и записване в МУ – Пловдив.

„Дипломата от нашия университет е гарант за достатъчно високо качество и това ще даде увереност на бъдещите и настоящите студенти да инвестират в своето обучение.”, заявиха от ръководството на МУ-Пловдив.

На срещата кандидатите са научили кога и къде да подадат документите си за кандидатстване, както и възможностите, които им дава онлайн подаването. Говорили са за сроковете и на какво да обърнат внимание, за да не бъдат изненадани накрая при класирането. На кандидат-студентите са били обяснени балообразуващите оценки и особено как да подредят желанията си.

Подреждането на желанията е изключително важно, тъй като първият критерий при класирането е посоченото от тях желание, а вторият критерий е техният бал.

Председателите на изпитните комисии са дали разяснения за естеството на изпита – как ще протича, как са комбинирани въпросите, как са изградени схематично тестовете и т.н.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?