Следвайте ни

Стефан Стоянов: Учител в детска градина поема ДГ „Мир”

Нека му дадем шанс, да се успокои обстановката и да се върнем към основната дейност – обучение и възпитание на децата, призовава зам.-кметът

viber icon

- Г-н Стоянов,  какви са мотивите в заповедта за уволнение на директорката на ДГ „Мир” Светлана Джаникян, която не е на работа от днес след три месеца скандали?

- Натрупаха се нарушения и проблеми.  В заповедта са посочени 8-9 нарушения. Сред тях има административни, други са свързани с това как е подходено по проблемите, не са изпълнени убедително указанията на Държавната агенция да закрила на детето . Други касаят изключително влошената ситуация в градината.

От етична гледна точка е трудно  да се работи в среда, в която не си приеман. Много шансове дадохме.  До последно искахме да  дадем максимална възможност и толеранс на страните да постигнат добър диалог помежду си. За съжаление, това не се получи и се натрупаха проблемите. В крайна сметка кметът разписа такава заповед.

- Какво следва сега?

- Следва назначаване на временно изпълняващ длъжността. Засега няма да оповестявам името, нека  се подпише заповедта. Имаме добри варианти. Надяваме се на бързо успокояване на обстановката. И „Мир” отново да се превърне в една от най-добрите градини в града.

- Външен човек ли ще е?

- Да, външен за градината, но от системата, доста опитен. Мъж, което е интересно и рядко в образованието. В момента е учител в детска градина. Той ще е едва третият мъж директор на такова учебно заведение в Пловдив.

Нека му дадем шанс. Много се надявам да се успокои обстановката и колегите  да започнат да се занимават с основната си дейност – а именно обучението и отглеждането на  децата. Там имаме над 180 деца, голяма градина е. С идеални битови условия. Надявам се и родителите да се успокоят и да влязат всички в работна атмосфера.

- Има ли необходимост  от зам.-директор в такъв тип учебно заведение?

- Не е незаконно, но не е и масова практика. Пак казвам - нека дадем възможност на новия директор да си вземе мениджърските решения, защото дали ще има такава длъжност зависи от него.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?