49

Стажанти биолози от ПУ със 100% оферти за работа

Пловдив беше домакин на годишната среща на Българската асоциация по клинични проучвания през миналия уикенд. Представителите на български и международни фармацевтични, изследователски и биотехнологични организации бяха избрали града под тепетата за най-важното си събитие за годината, презентирайки и обсъждайки в програмата си актуалните за бранша теми.

Изключителен интерес предизвика презентацията на д-р Борислав Матеев, преподавател в Биологически факултет на Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски“, който представи резултатите от пилотния проект на факултета с партньорски компании, членове на асоциацията. Чрез тази програма, студенти от всички специалноси имат възможност да преминат през до тримесечен стаж в реални работни условия, придобивайки познания и умения, важни и ценни за бъдещата им кариера и професионално развитие.

Като координатор на проекта д-р Матеев изтъкна със задоволство обстоятелството, че след първия етап на стажантската програма 25% от участвалите студенти са получили предложение за работа, а след току-що приключилия втори етап 100 % от участниците са получили оферти и вече са служители на топ фирмите в биотехнологичната сфера- показателен факт за нивото на академичната подготовка, която получават възпитаниците на факултетa в различните специалности. По време на срещата още компании, членове на асоциацията, декларираха желание да се присъединята към стажантския проект на университета.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100054202793576

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?