46

Специалното училище за ученици с увреден слух отпразнува 98 г.

Училището за ученици с увреден слух "Проф. д-р Стоян Белинов" в Пловдив отпразнува 98-годишнина. Открито е на 25 февруари 1925 г. под названието Държавен институт за глухонеми. На 21 март 1986 г. е преименувано и оттогава с гордост носи името на професор д-р Стоян Белинов. С много желание, старание и труд учители и деца подготвиха и изпълниха драматизации на любими детски приказки, синхронни изпълнения на любими стихотворения и български народни песни, танци, пантомима и инструментална група. 

Проф. Белинов е основоположник на българската оториноларингология и отоневрология. Бил е началник на първото отделение по ушни, носни и гърлени болести в Александровска болница. Има 32 години научна дейност и е написал 120 научни труда. Дългогодишен член на управата на БЧК. Той е инициатор за създаването на Дружеството за закрила на глухонемите. 

Честит празник на всички, които са съпричастни към радостните събития в любимото училище! Нека то бъде все така в сърцата ни – за прекрасни и споделени мигове.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 5 оценки
5/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Monn&Sun

Monn&Sun

01.04.2023 | 13:44

Достойни хора работят в това училище. Прекрасно тържество, прекрасни деца, прекрасни учители. Продължавайте така!

Отговори
6 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?