Следвайте ни

Спечели си пропуск за „Билет срещу книга”!

Трима късметлии ще получат също снимка с музикантите и автограф

viber icon

Ученици могат да спечелят пропуски за концерта „Билет срещу книга” на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени”, които ще свирят на 23 октомври от 16,30 часа в СУ „Христо Г. Данов” в Пловдив. Шоуто им е част от Инициативата за насърчаване на детското четене „Разказвачът на приказки представя…”.

Срещу билета от 25 лева на входа всяко дете ще получи томче, подходящо за неговата възраст. С приходите ще бъдат подпомагани училищните библиотеки. Организаторите на концерта стартираха игра „Снимай плаката”.

Всеки, който го заснеме в своето училище, качи го в своя профил във Фейсбук и го сподели на страницата на книжарницата „При Разказвача на приказки”, има шанс да получи една от трите награди. Първата е 2  билета за концерта. Втората ще даде право срещу пропуска на входа ученикът да получи две книги вместо една.

Третият късметлия ще си спечели 1 безплатен билет. Печелившите ще бъдат изтеглени на 20 октомври и ще получат също персонална снимка с музикантите. И автографите им върху нея. Концерт „Билет срещу книга” се организира за първи път, като идеята е всяка година да се провежда в различно училище. За осъществяването на проекта партнират издателства, които осигурят над 3000 детски книги от български съвременни автори.

Подбрани са по възрастови категории с подходящия текст, послание, поука и илюстрации. Идеята на концерта е да подкани децата да четат, да ги запознае със съвременни автори на детска литература, както и да насърчи родителите да събуждат и подкрепят  интереса към книгите. Музикантите ще разкажат на своята публика какво са чели те като деца и тийнейджъри и как това им е помогнало  по пътя на израстването.

Билети за концерта могат да бъдат заявени в училищата, в които вече е влязла Инициативата за насърчаване на детското четене „Разказвачът на приказки представя…”. В нея съвременни български автори гостуват на деца от подготвителна група до прогимназия. Вече са били в  32 учебни заведения в Пловдив, както и в Асеновград, Пазарджик, Хисаря, Марково, Стамболийски, Съединение, Белащица.

Билети могат да се купят и от  Книжарница "При Разказвача на приказки". Междувременно инициативата разширява мащаба си и ражда нови идеи. Новосъздаденото издателство "Разказвачът на приказки" вече има договори с първите си автори.

Търси начин също да учи татковци и майки как да подбират книгите, подходящи за техните деца. Това ще стане в поредица от лекции по приказкотерапия и със срещи между писатели, деца и техните родители. Замисля се също Седмица на детската приказка в Пловдив. А догодина - и награда „Разказвачът на приказки”, като носителя ще определят децата, гласувайки за автор, когото са срещали на живо.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?