Следвайте ни

Спец от Израел води програма по киберсигурност и антитероризъм в ПУ

viber icon

Желаещите да се обучават в магистърските програми „Киберсигурност“ и „Мениджмънт на националната сигурност и антитероризъм“ на Пловдивски университет “Паисий Хилендарски“ имат последна възможност да се запишат.

И в двете  като лектори се включват и водещи чужди експерти. Ръководителят на звено “Киберсигурност и информационна сигурност” в Министерството на транспорта и пътната сигурност на Израел Орен Елимелех е един от тях. Той международен експерт по киберсигурност към правителството на Израел.

Друг лектор е водещият експерт и генералент секретар на Европейската организация по киберсигурност (ECSO) – Луиджи Ребуфи. Според него най-добрият отговор на този вид заплахи е публично-частното партньорство, защото проблемът не засяга само една или друга страна, а цялото общество, държавата и бизнеса.

Срокът за влизане в едни от най-атрактивните специалности в университета изтича на 31 октомври 2020 г. , казаха от катедра „Политически науки и национална сигурност“.
„Мениджмънт на националната сигурност и антитероризъм“ е актуална и търсена програма за управление на системата за национална сигурност и отбрана, както и за формите и методите на тероризма, начините и средствата за противодействие. Тя е съобразена със съвременните рискове, с промените във външната среда – терористични актове, миграционен натиск, засилване на радикалния ислям, както и във вътрешната среда – увеличена престъпност и високи нива на корупция.

Втората магистратура - „Киберсигурност“, гарантира на студентите отлични знания и умения за справяне с най-новите заплахи и предизвикателства пред киберпространството. Програмата отговаря на европейските стандарти за обучение. Подготвя специалисти в основни области от мениджмънта на киберсигурността: управление на риска, изграждане на способности за киберсигурност, управление на човешкия фактор в киберсигурността,
противодействието срещу киберпрестъпления, интернет сигурност, мрежова и
комуникационна сигурност и на системите на критичната информационна инфраструктура.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Гулям Експерт.

Гулям Експерт.

21.10.2020 | 18:15

Виднага ша са запиша И кога големия експерт Юда ша да познае кога ша го гръмна нека бъде усмихнат да не арчат грешни пари неговите за некролози

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?