След първолака: И учител от СУ "Св. Константин-Кирил Философ" е с COVID-19

Преподавателят от гимназиален и прогимназиален етап не е имал незащитени контакти, няма нови паралелки под карантина

Учител от прогимназиален и гимназиален етап от СУ "Св. Константин-Кирил Философ" е с COVID-19.  Това е втора положителна проба, след като първолаче там се оказа заразено. Както "Марица" съобщи, неговата паралелка е под карантина и от днес се обучава от разстояние в електронна среда.

Преподавателят, който е с положителен тест, не е допуснал незащитен контакт с учениците, преподавателите и другия персонал в училището, уверяват от ръководството на школото. 

Под незащитен контакт според регламентите в училищата се разбира общуване без маска или шлем на разстояние по-малко от 2 метра, което е продължило над 15 минути.

По преценка на РЗИ-Пловдив към момента не се налага поставяне на още паралелки под карантина.

Незабавно е извършена цялостна дезинфекция на училищната сграда, спазват се и допълнителни предписания на   санитарните власти.

Училището е информирало родителите, включително и през уебсайта си.

Припомняме, че към момента в Пловдив има и третокласник с коронавирус в СУ "Св. Паисий Хилендарски", като неговата паралелка също е под карантина у дома и се обучава онлайн.

Утре се чака резултатът от теста на дванайсетокласник от Хуманитарната гимназия, който е контактен на майка си. Жената е диагностицирана с COVID-19.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?