Следвайте ни

След първолака: И учител от СУ "Св. Константин-Кирил Философ" е с COVID-19

Преподавателят от гимназиален и прогимназиален етап не е имал незащитени контакти, няма нови паралелки под карантина

viber icon

Учител от прогимназиален и гимназиален етап от СУ "Св. Константин-Кирил Философ" е с COVID-19.  Това е втора положителна проба, след като първолаче там се оказа заразено. Както "Марица" съобщи, неговата паралелка е под карантина и от днес се обучава от разстояние в електронна среда.

Преподавателят, който е с положителен тест, не е допуснал незащитен контакт с учениците, преподавателите и другия персонал в училището, уверяват от ръководството на школото. 

Под незащитен контакт според регламентите в училищата се разбира общуване без маска или шлем на разстояние по-малко от 2 метра, което е продължило над 15 минути.

По преценка на РЗИ-Пловдив към момента не се налага поставяне на още паралелки под карантина.

Незабавно е извършена цялостна дезинфекция на училищната сграда, спазват се и допълнителни предписания на   санитарните власти.

Училището е информирало родителите, включително и през уебсайта си.

Припомняме, че към момента в Пловдив има и третокласник с коронавирус в СУ "Св. Паисий Хилендарски", като неговата паралелка също е под карантина у дома и се обучава онлайн.

Утре се чака резултатът от теста на дванайсетокласник от Хуманитарната гимназия, който е контактен на майка си. Жената е диагностицирана с COVID-19.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?