Следвайте ни

След 7. клас: Още 328 приети на трети тур, минималният бал падна до 30

92 остават извън списъците и ще си търсят място директно в училища, където са останали свободни бройки

viber icon

Още 328 седмокласници намериха място в гимназиите на трето класиране – 225 в професионални паралелки и 73 в профилирани. 153 от тях са приети по първо желание, съобщиха от Регионалното управление на образованието.

Така неприетите никъде остават 92 и оттук нататък ще трябва да си изберат училище, в което има незаети места и да кандидатстват направо в него.

В края на кампанията последният приет в Математическата гизназия е момиче с бал 417,750, което ще учи математика с английски. ЕГ „Иван Вазов“ тегли чертата на бал 347 – за момче с френски, а ЕГ „Пловдив“ – на 374 за момче с английски. Последният приет във Френската е със сбор 363, 750 от максималните 500 точки.

От професионалните гимназии най-високи балове на трето класиране продължава да държи ПГЕЕ, където последният приет да учи микропроцесорна техника е с 344 т. Добре стои и ПГАСГ „Арх. Камен Петков“ – там централизираното класиране приключва на бал 311,250.

На другия полюс с най-ниски резултати на приетите е ПГКИТ „Д-р Иван Богоров“. В специалност „Фризьорство“ там има ученик с едва 30 точки. 50 е резултатът на последния в предприемаческа паралелка в СУ „Найден Геров“, а 52 – в СУ „Пенчо Славейков“. И в трите учебни заведения децата са основно от малцинствата.

Все още има много незаети места в дуални паралелки по различни професии.

Дали ще има закрити и кои ще са те, РУО ще решава в края на седмицата.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Кой будала ще си прежали дечицата?

Кой будала ще си прежали дечицата?

29.07.2020 | 18:53

По цял свят заради пандемията училищата остават затворени наесен. Университетите - също, преминават на интернетно преподаване и студентите се колебаят да плащат скъпи-прескъпи такси без ОЧНИ занимания. Професорята изгасват. "Образованието" може и да се поотложи с година-три, ако оцелеем дотогава изобщо...

Отговори
4 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?