71

Синдикатът на българските учители: Гимназиален етап да мине онлайн незабавно!

Учениците от гимназиален етап да преминат незебавно към онлайн обучение, предлага Синдикатът на българските учители.

„Учителите капнаха – по 50% от педагогическите колективи, особено в гимназиален етап, са болни или са под карантина. Днес-утре министърът трябва да издаде заповед, за да може гимназиалният етап да мине в онлайн обучение поне до края на първия срок. Нямате представа колко е тежко положението“, каза лидерът на СБУ Янка Такева пред БНТ.

По думите й всяка седмица по шестима учители умират от COVID след коледната ваканция.

„Всички ученици, които са онлайн – защо министерството ги кара да правят класни или да попълват тестове в училищна среда? Няма никаква логика“, коментира Янка Такева.

Тя заяви, че е убедена в успешното приключване на първия учебен срок.

Очаква се днес министърът на образованието Николай Денков да събере социалните партньори. На този етап все още няма заповед на МОН във връзка с изискванията на новия Национален оперативен план за справяне с пандемията. В същото време не се прилагат  и старите правила за превключване, по окито Пловдив например трябваше да е минал изцяло онлайн още миналата седмица. Това обърква директорите как да постъпват в кризисна ситуация, някои от тях въведоха носене на маски в час и за малките ученици.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Ели

Ели

19.01.2022 | 15:23

Г-жо Такева, кога ще се пенсионирате? Дайте път на младите!

Отговори
2 0
Цеца

Цеца

18.01.2022 | 14:41

Такева,такева, само ти ли не разбра, че онлайна е пагубен, а даскалите да се ваксинират , кво мрънкат, че са болни!

Отговори
0 6
Идиотизъм зад ъгъла

Идиотизъм зад ъгъла

18.01.2022 | 10:50

Не съм допускал такава простотия от учителски синдикат! Дистанционното обучение генерира неграмотност. От друга страна - учителите губят прекия контакт с ученици , от една страна, а от друга - който мисли, че офисът у дома те прави по-свободен категорично греши, защото практически си ангажиран 24 часа в денонощието. Това е Сорос в действие ! Всички страни, които приеха "отворено общество" са в такава позиция! Защитаващите дистанционно обучение работят срещу обществото ни! Крайно време е "Отв. общество" да се закрие у нас . Може ли някой да обвини Орбан, че е срещу страната си - той ги изгони!

Отговори
6 3
Леле Мале

Леле Мале

18.01.2022 | 10:24

Само тука, където се разпореждат Сорос-мекеретата и фарма-чифутите съсипват психиката на децата:(, което всъщност е единствената им цел. Дистанционното обучение генерира неграмотност! Пагубно е за обучаваните! Това са фактите.

Отговори
9 4
Никъде в ЕС няма онлайн за ученици

Никъде в ЕС няма онлайн за ученици

18.01.2022 | 10:19

Въпреки, че там са по над 3000 на 100 000. Учат си.

Отговори
4 3
Поредните

Поредните

18.01.2022 | 10:18

СОРОС изтривалки се събудиха

Отговори
5 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?