Следвайте ни

Шестокласниците от ЧСУ “Дружба” отбелязаха с песни и стихове Деня на народните будители СНИМКИ

viber icon

Шестокласниците от ЧСУ “Дружба” отбелязаха с патриотично тържество Деня на народните будители в читалище “Христо Г. Данов - 1904” в Пловдив.

Ученолюбивите Мария, Елина, Бесма, Нанси, Георги и Иван рецитираха стихове, а Ерика Мария и Изабела показаха певческия си талант под бурните аплодисменти на съучениците си. После към тях на сцената се присъединиха Станислав и Рая, за да изпълнят всички заедно “Хубава си моя, горо“.

Библиотекарката Светла Пенкова бе подготвила викторина с трудни въпроси, на които обаче шестокласниците отговориха отлично, при това без затруднения. Така изпълниха с гордост своите класни ръководители г-жа Нели Киркова и г-жа Стела Димитрова.

Свещеник разказа на децата за святото дело на народните будители и им обясни колко важно е да учиш и да бъдеш добър човек.

Учениците получиха специален поздрав от талантливия пианист, който се обучава в школата към читалището при музикалния педагог Евгения Тагарева.

Накрая на тържеството библиотекарките зарадваха децата с вкусна пухкава погача.

Ангелина Димитрова

Ангелина Димитрова

Редактор - marica.bg

Ангелина Димитрова е завършила Българска филология, има магистратура по Публична администрация и специализация по Журналистика. Била е съдебен репортер и редактор в "24 часа“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?