2374
Следвайте ни

Шест училища в Пловдивско връщат децата до 4. клас с тест още в понеделник

viber icon

Шест учебни заведения от Пловдивска област връщат още в понеделник в клас учениците от начален етап, чиито родители са дали съгласие за изследване с антигенни тестове.  Причината е, че в тези училища няма избирателни секции.

Според заповедта на министър Денков там, където ще се гласува, в понеделник ще се учи задължително онлайн. Така тестването ще стартира във вторник или когато е осигурена организация. 

Където обаче нямат ангажимент към изборите, могат да започнат още в понеделник, ако имат готовност. Така първи в Пловдив още на 15 ноември стартират присъствено всички паралелки от ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджян“. Школото е сред 10-те под тепетата, в които има съгласие с тестване на повече от 50% от родителите във всяка паралелка от 1. до 4. клас.

Другите пет училища са в областта – ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Устина, НУ „Св. Климент Охридски“ във Войсил, ОУ „Васил Левски“ в Кърнаре, ОУ „Ген. Карцов“ в Христо Даново и СУ "Христо Ботев" в Лъки.

Школото в Лъки първоначално бе сред тези, в които в нито една паралелка от начален етап нямаше съгласие на 50% от родителите. След старта на процеса в страната обаче са подадени още декларации, заявени са тестове и има готовност за старт още в понеделник.

Нагласите на родителите към момента се променят много динамично - има нови подадени декларации за съгласие, но и откази на родители, които вече са приели изследване на децата им, каза началникът на Регионалното управление на образованието Антоанета Кръстанова.

Снимка: Наташа Манева

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?