Следвайте ни

Сесията под обсада на майки от ДГ „Мир”

Не вярват, че помирението е възможно след изявленията на Джаникян, че се е извинила на екипа и ще кани на нова среща семействата

viber icon

Родители на деца от ДГ „Мир” се готвят да влязат с плакати на сесията на Общинския съвет днес. Ще настояват за освобождаване на директорката на учебното заведение Светлана Джаникян.

Майките искат трибуна да заявят позицията си, въпреки че вчера пред „Марица” директорката заяви, че е поискала извинение от екипа си и възнамерява да покани недоволните родители на нова среща, за да търси примирие и с тях.

„Никога не е инициирала  среща с нас. Приема ни, когато идем вабанк и е притисната. Не застава очи в очи, а търси подкрепа от външни хора – винаги на разговорите има представител на общината или медиатор”, коментираха майки, които ще участват в демонстрацията в местния парламент.

Те добавиха, че биха отишли на нов разговор с директорката, ако бъдат поканени, но и изразиха съмнение доколко това би дало резултат.

Конфликтът в детската градина нажежава страстите вече трети месец. Тръгна от жалба на родителите на 5-годишно момче, че системно е наказвано от лелята в групата да стои на стол, да не закусва и да мие тоалетните. Опитът за изясняване на позициите доведе до още по-остър сблъсък на родителска среща, на която директорката и екипът си размениха обиди и закани в присъствие на семействата. Последва порой от жалби до институциите от различни страни в конфликта. Проверката на общината откри пропуски в действията и на директора, и на персонала. И препоръча подобряване на психоклимата и диалога.

След като директорката се върна от двумесечен болничен, в който излезе след избухването на скандала, на среща с родителите пак не се стигна до разбирателство и помирение, а до ново изостряне на отношенията. Последваха още жалби, които вкарват в спиралата на нови проверки.

Сесията на Общинския съвет започва в 10,30, но се очаква майките да я обсадят още около 10.

Очаквайте подробности

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?