2374
Следвайте ни

Седмокласникът Джан стана Дядо Коледа в Шекер махала СНИМКИ

Учениците от ОУ "Панайот Волов" си създадоха коледна приказка

viber icon

За учениците от пловдивското ОУ “Панайот Волов“ декември е време за добри пожелания, приказки, танци и песни край елхата в очакване на Коледа. И Коледното вълшебство не закъсня.

За най-малките, децата от подготвителни групи (ПГ 5. И 6. Б, 6. А), зимната празнична приказка започна с песни, стихчета и игри заедно с Дядо Коледа. Децата от ПГ 6. Б не само посрещнаха Добрия старец, но и се запознаха с някои от традиционните ритуали за Бъдни вечер. Постните ястия, месенето и разчупването на питка с паричка, събирането на всички около празничната трапеза бяха представени и игрово с помощта на децата от групата Фейми Димитров, Златка Сергеева и Себатин Джамбазов.

 „Приказка край елхата“ е инициатива на госпожа Янкова и учениците от 4.б (4. Б -1, 4. Б -2, 4. Б -3) клас, с която  мечтите оживяха, въображението се разпали, магията на Коледа се настани в класната стая. С вълнение направиха избор на приказка за драматизация, обсъдиха качествата на героите, разучиха думите на персонажите. С жар участваха в репетициите, подготвиха аксесоари за своето сценично представяне.

И приказното пътешествие край елхата започна…. Изправени пред сиянието на този светъл празник, четвъртокласниците пренесоха своите по-малки съученици в магичния свят на Коледа, с помощта на  приказката „ Врабчова Коледа“. С много усмивки и артистичнос, учениците се превъплътиха в образите на героите - Врабчо, еленчета, снежинки, Дядо Коледа, Снежанка. С посланието, което носи приказката, и със своето изпълнение, те призоваха всички да отворят сърцата си за доброта и красота. С много емоции и настроение празникът продължи с Коледна томбола „Назови и късмет изтегли“. Дядо Коледа беше подготвил гатанки, а за награда Снежанка дари късмети с пожелания.

В ролята на Дядо Коледа се превъплати седмокласникът Джан Смаилов, който заедно със Снежанка и Елхичката изненада с поздрав всички учители.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?