Следвайте ни

Седмокласник си тръгнал с изпитната работа в чантата

Тя е анулирана, чакат се писмени обяснения от директора на училището

viber icon

Седмокласник от Пловдивска област е прибрал изпитната си работа в чантата си, след което е напуснал сградата на училището на днешното национално външно оценяване по български език и литература. В последствие се е върнал заедно с родителите си.

Правилата за информационна сигурност обаче са нарушени и работата е анулирана, очаквам подробен доклад от директора, коментира началникът на Регионалното управление на образованието в Пловдив Иванка Киркова.

От общо 5852 седмокласници в цялата Пловдивска област на изпита се явиха 5614. Неявилите се са 238. Изпита  при специални условия, в изолирана стая и с ваксинирани квестори, е положил и единственият контактен седмокласник под карантина.

На НВО по български език и литература в Пловдивска област са се явили 4430 десетокласници, 449 не са отишли в изпитните зали. От 19 карантинирани теста са държали 16.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?