Следвайте ни

Седмокласниците подават онлайн заявления за проверка на способностите

Изпитите ще са присъствени  - по музика в СУ „Любен Каравелов, а по спорт – в кричимското СУ „Петко Р. Славейков“

viber icon

От 27 май стартира подаването на заявления от седмокласниците, които ще държат изпити за проверка на способностите, като крайният срок е 29 май. Формулярът е публикуван на сайта на Регионалното управление на образованието. 

Изпитът за проверка на способностите по спорт ще се държи в СУ “Петко Р. Славейков” – Кричим, по график от 24 до 26 юни.  Изпитът по музика се полага в СУ “Любен Каравелов” в Пловдив, а датата е 23 юни.

И двата ще се проведат физически в училището при спазване на действащите към момента на изпита противоепидемични мерки.

Изпитите за проверка на способностите не се отнасят за приемането в държавните училища към Министерство на културата и Министерство на младежта и спорта, които организират приема си самостоятелно.

Заявление за участие в изпитите трябва да се подаде по електронен път в училището, в което се обучава седмокласникът. Такса не се заплаща.

Попълването на заявлението може да стане по няколко начина. Първият е формулярът да се разпечата, попълни и подпише, след което да бъде сниман или сканиран и да се прати по имейл. Ако не се разполага с техника, се допуска и попълване на бланката в word формат и подаване по електронен път, като след отмяна на противоепидемичните мерки ще бъде създадена организация за подписването.

Към заявлението за полагане на изпит за проверка на способностите по спорт се прилага копие от застрахователна полица „Злополука“ за дните на изпита.

В заявлението за полагане на изпит по музика трябва да се уточни музикалния инструмент или вида на пеенето. Всеки ученик носи и използва за изпита необходимия инструмент. На място се осигурява само пиано.

Резултатите ще бъдат обявени до 26 юни от училищата, които провеждат изпитите. Всеки ученик може да провери своя резултат в електронната система на МОН с входящ номер и уникален код за достъп, който е посочен в служебните бележки за допускане.

До 3 дни след обявяване на резултатите в присъствието на родител ученикът има право да се запознае с мотивацията за оценката.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?