Следвайте ни

Седем детски градини в Пловдив с нови шефове

Центърът за подкрепа на личностното развитие остава без титуляр, скандалният ексшеф Атанас Куртенков не е допуснат до конкурса

Седем детски градини започват новата учебна година и с нов директор, а две останаха без титуляр. Победител няма и на конкурса за шефското място на Центъра за подкрепа на личностното развитие - бивш ОДК-Пловдив, за където отново игра скандалният ексдиректор Атанас Куртенков, но не бе допуснат, както и останалите желаещи.

За повечето от обявените през пролетта 10 вакантни позиции до конкурса са допуснати средно по двама кандидати, казаха от общинския отдел „Образование”. Много желаещи са отсети още на етап преглеждане на документите,

тъй като не са покривали всички изисквания. 

Главен учител спечели конкурсите за две от градините. Антоанета Златанска обаче е предпочела да поеме ДГ „Чучулига”, а ДГ „Рая”, за която  е била единствен кандидат, засега остава без титуляр.

ДГ „Дружба” занапред ще се ръководи от Силвия Атанасова, която беше временно изпълняваща длъжността там.  Същата е развръзката за ДГ „Едгар Бароу”, където ще продължи да управлява Димка Христова.

Учителката от ДГ „Наталия” в район „Източен” Боряна Калайджиева, която се нареди сред носителите на Почетна значка на Пловдив на 24 май, става директор на ДГ „Росица” в „Западен”.

Още една учителка стъпва на по-горно стъпало

в кариерното развитие - Теодора Симеонова, която е новата директорка на ДГ „Велимира”.

Нейна колежка от ДГ „Таня Савичева” обаче не успя и там на поста остава досегашната директорка.

Предишната зам.-директорка на ДГ „Майчина грижа” Светлана Джаникян  става шефка на ДГ „Мир”. А директорката на ДГ „Радост” Анелия Божанова надви съперничката си за ДГ „Малкият принц”.

Няма новоизбран директор и за ДГ „Рая”. Без промяна започва новата учебна година и в Центъра за подкрепа на личностното развитие - ОДК-Пловдив.

Всички новоизбрани титуляри са покрили изискванията

на събеседването за законовите и подзаконовите нормативни актове  в предучилищното и училищното образование, като са събрали и нужните точки с изготвените 3-годишни програми за развитие на избраната детска градина. Другите изисквания по задание са висше образование, 5 г. педагогически стаж, да нямат съдебно минало, дисциплинарни уволнения и заболявания, които застрашават живота и здравето на децата.

Компютърната грамотност в условията на конкурса е заложена като предимство, но без нея вече никой директор и учител не може да получи място при новите условия в образователната система.

Сегашната смяна на шефските постове е основно заради пенсиониране на директори и временно изпълняващи. Догодина се задава още една вълна в детските градини.


 

Елица Кандева

Редактор-репортер екип „общество“

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?