Следвайте ни

Създадоха петиция в подкрепа на учителката, дърпала косата на ученичка

viber icon

Петиция в подкрепа на старши учител Райка Калоянова-Фаразова създадоха родителите на учениците от школото, в което преподава тя – ОУ ”Неофит Рилски”, село Горно Драглище, община Разлог. 

Преподавателката стана известна в последните дни, след като излезе видео, в което се вижда как тя дърпа косата на своя ученичка и я обижда. Самата тя призна, че причината е, защото детето е щяло да счупи вратата на класната стая. 

Голяма част от родителите на останалите деца подкрепят учителката и не желаят тя да изгуби работата си.

„През целия си професионален път г-жа Калоянова-Фаразова преподава знания, изгражда умения и навици и възпитава нашите деца в духа на обич, честност, трудолюбие, справедливост, съпричастност, доверие, уважение и респект към българското училище и неговите стопани- учители и ръководство. Нашите деца станаха свидетели как професионализмът, трудът и успехите са грубо поругани, смачкани, унизени с помощта на тридесетсекунден клип, изтекъл в социалните мрежи. И това убива вярата им в доброто!“, пишат в петицията родителите.

Те упрекват ръководството, че не дават шанс на Райка Калоянова-Фаразова да се защити, като допълват, че битата ученичка е проблемно дете, с непристойно поведение.

„Момичето непрекъснато провокира с действия и нецензурни думи както учители, така и съученици. Слабите ѝ оценки и големият брой неизвинени отсъствия са показател както за нея, така и за родителката ѝ, която толкова артистично се представи в медийното пространство“, допълват те.

 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?