Следвайте ни

Санкционират некоректни родители в "Източен"

viber icon

Главният експерт „Образование“ в "Източен"  Стефка Симеонова  заяви, че от началото на тази година за  некоректните родители, които  не  осигуряват децата в училище са изготвени повече от 100 акта за административно нарушение, както и 13 наказателни постановления с  първите глоби.

"Не искаме да прибягваме до тези мерки, но  за  родители,  за които други похвати  не работят, се налага, поясни тя по време на церемонията, при която кметът на „Източен“ Николай Чунчуков връчи на директорите на детските градини  в района устройствата за самостоятелни профили в системата „Посещаемо и безопасно училище“, с което се оптимизира работата по обхвата на децат в изпълнение на държавната политика. Със специалното разрешение на министъра на образованието Красимир Вълчев  е дадена възможност  чрез пилотен проект  детските градини  в район „Източен“ да се включат в Информационната система за реализиране на Механизма за съвместна работа на институциите  по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

Надявам се, че с тази децентрализация на дейността по обхвата на децата  ще оптимизираме  работата при най-уязвимите групи и в системата ще постъпва точна и навременна информация за всяко дете, което не посещава учебно заведение, заяви районният кмет Николай Чунчуков. Той  добави, че  това е поредната крачка към интегриране  на  децата и  семействата от етническите групи и даде за пример факта, че след  края на Проекта „Растем заедно“ 35 учители от детските градини продължават с допълнителната подготовка  по български език  на повече от 400 деца- пример за изключителна устойчивост на образователен проект.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?