Следвайте ни

Само в „Марица“: 20 шишета метадон лежат до детско игрище

viber icon

20 шишета метадон са намерени тази сутрин в близост до гимназията по машиностроене в Пловдив. Лекарствата с надпис „Пазете от деца“ се намират в изоставен строеж на няколко метра от детската площадка на ул. „Бугариево“ 25-27. 

Сградата, в която е открито опасното вещество, е обградена от високи бурени и дървета и от 25 години е свърталище на наркомани и клошари. Живущите в блока отсреща разказват, че мястото приютява всякакви странници и е опасно за децата, тъй като те свободно могат да влязат вътре. Преди години строежът е бил обграден с масивна ограда, но от година и половина от ограждението липсва голяма част, която е нарязана от ромите и предадена за метал. 

От двуетажната постройка стърчат ръждясали арматури, по земята има спринцовки, дамски превръзки, презервативи, части от детски кукли и много други ужасяващи неща, на които могат да попаднат хлапетата, които си играят в близост до мястото. 

Родителите се притесняват най-много, когато падне мрак, защото в зоната няма улично осветление, а тъмницата събира най-различни типове, които спират колите си и влизат в строежа. 

Съседите призовават общината да вземе незабавни мерки. Исканията им са за улично осветление и затваряне на дупката в оградата на строежа, поне докато се вземе решение какво би могло да се направи с изоставената сграда близо до училище „ПГМ Пловдив“ и до детска градина „Малина“.

 

Габриела Лазарова

Габриела Лазарова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Габриела Лазарова е завършила ЕГ „Иван Вазов“ с италиански език. В Италия завършва университет „Тор Вергата“ със специалност „Естетическо-научна журналистика“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?