Следвайте ни

Само трима от 4-мата карантинирани се явиха на матурата

viber icon

С няколко казуса на зрелостнички със сменени фамилии се сблъскаха от Регионалното управление на образованието при допускането в изпитните зали на матурата по български език и литература днес. Момичета, завършили предишни години, се задомили, но не уведомили за промяната в името. Те бяха допуснати след сверяването на ЕГН и първите имена, обясни началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова.

След като общо 4517 зрелостници заявиха желание да държат първата матура, а 153-ма в последствие не бяха допуснати заради двойки за годината, в крайна сметка в деня на изпита днес не дойдоха и още 123-ма. Така в изпитните зали влязоха 4241 зрелостници от Пловдивска област. Няма анулирани работи.

От четиримата карантинирани се явиха само тримата. За тях бяха създадени специални условия - да работят в отделна зала, да нарушат карантината със знанието на РЗИ и МВР, да се придвижат и върнат със собствен транспорт, да ги пазят ваксинирани квестори.

При специфични условия положиха изпита и двама зрелостници със специални образователни потребности. Единият от тях ползва езика на Брайл и писмената му работа ще бъде преведена от специалист, преди да бъде оценена.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?