Следвайте ни

Само това нямахме: Училище поиска дървена ваканция

Огнярят е болен, няма кой да отоплява сградата

viber icon

Насред пандемията от коронавирус, в която през час се сменя разстановката кой кога ходи на училище, пловдивско учебно заведение поиска и дървена ваканция. В писмо до родителите ръководството на ОУ "Екзарх Антим I" ги информира, че предстои издаване на заповед от кмета на града, с която утрешният ден и сряда ще бъдат обявени за неучебни за школото. Основанието е настъпили извънредни или непредвидими обстоятелства - огнярят е болен и няма кой да осигури отоплението на сградата. Затова семействата са предупредени да не пращат утре децата от 1. до 4. клас.

Успоредно с това са направени постъпки и пред министъра на образованието да разреши преминаване към обучение в електронна среда. То касае отново начален етап - за периода от утре до 4 декември. Искането е по  създадените от МОН регламенти, когато възникне ситуация с много заболели, карантинирани, искащи отпуск педагози и ученици, желаещи обучение в електронна среда.  Ако Красимир Вълчев подпише, още утре ще бъде направена организация занятията да се провеждат онлайн и най-късно на 25 ноември това ще е факт, като по този начин срядата няма да е неучебна по силата на разпореждането на кмета, а в режим обучение от разстояние в електронна среда.

За прогимназиален курс пък се задейства взетото днес решение на Областния кризисен щаб учениците от 5. до 12. клас да се върнат пак пред екраните  у дома от утре, след като днес бе първият им ден на присъствено обучение от седмици насам. Това разпореждане е до 6 декември, но и то няма да е окончателно. Причината е, че се очаква нова заповед на здравния министър след обявените днес намерения за изцяло затваряне на училища, детски градини, ясли и университети. Ако получи подрепата на МС заедно с другите мерки за локдаун в държавата, затварянето на учебните заведения ще е в сила от 27 ноември. Очакваният срок засега е 3 седмици, което би означавало, че учениците ще се върнат в клас само за три дни преди Коледа.

Снимка: Наташа Манева

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?