Следвайте ни

Събират скараните в ДГ „Мир” около една маса

Новоназначената зам.-директорка на Светлана Джаникян  е уволнената бивша шефка на образованието в „Западен”

viber icon

Кметът Здравко Димитров ще инициира среща, в която да участват всички страни в конфликта в ДГ „Мир” – недоволните родители и директорката Светлана Джаникян, чиято оставка искат, персоналът, шефовете на образованието в общината и Общинския съвет, райкметът на „Западен”. 

Ще държа да присъства и новоназначената заместничка на Джаникян – Веселина Балджиева, подчерта Здравко Димитров.

 Доскоро тя отговаряше за ресор образование в „Западен”. По думите на градоначалника, Балджиева не е напуснала, а е била освободена от тази длъжност. Запитан защо, кметът  отвърна само „Ще видите”. На въпрос на „Марица” към зам.-кмета по образованието Стефан Стоянов, той отвърна, че не знае причината.

 Намерението  за среща в широк формат бе взето, тъй като до момента родителите и директорката си говорят през медиите, с жалби и отворени писма.  С решението за такава сбирка след работно време, за да са свободни майките и татковците,  преди минути приключи разговор в Общинския съвет.

Както „Марица” съобщи, недоволни майки дойдоха тази сутрин на сесията, за да изразят позицията си относно ситуацията в ДГ „Мир” и за пореден път да настояват за освобождаване на Светлана Джаникян. В разговора с тях участваха кметът Здравко Димитров, зам.-кметът по образованието Стефан Стоянов, шефката на общинския отдел „Образование” Донка Щилянова, председателят на Комисията по образование към ОбС Едуард Сарафян, общинският съветник и директор на ЕГ „Пловдив” Николай Радев.

Защо според майките не може да се постигне мир в ДГ „Мир”, защо според институциите ситуацията е прецедент и какви са възможните законови решения – очаквайте подробности

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?