49
Следвайте ни

С коледен базар помагат на 3-годишния Павел

viber icon

С коледен благотворителен базар децата от ДГ „Малкият принц“ и техните родители ще помогнат на тригодишния Павел Кабаджов за лечението му от детска церебрална парализа.

Акцията „Направено със сръчни ръце, даряваме с любов и сърце“ стартира вчера и продължава и днес. В детската градина и в домашния уъркшоп са изработени картички, коледни късмети, пана, ангели, коледни венчета, рамки за снимки, кукли  и  дори вкусни коледни сладки. По куриер изпратила сътвореното у дома дори майка, която заради пандемията вече втора година е спряла хлапето си от детската градина, но продължава да получава материали и подкрепа от учителите там.

Изделията нямат фиксирани цени, всеки може да остави сумата, която пожелае, между 16 и 18 часа.

Отделно екипът на ДГ „Малкият принц“ събрал пари и за коледна радост на пациентите на детската онкохематология в УМБАЛ "Св. Георги". На 16 декември ще занесе почерпка и това, от което имат нужда учителките, които обучават децата по време на престоя им в болницата - тетрадки, флумастери, хартия. Заедно с тях към малчуганите, които се борят със страшната болест, ще поемат и ръчно изработени картички от хлапетата в детската градина.

"Всички знаем, че Коледа е миг от времето, в което даряваме повече топлина, повече радост, светлина и се свързваме още по-дълбоко един с друг - казва директорката на ДГ "Малкият принц" Анелия Божанова. - На прага на най-светлите празници,  ние - ръководството и педагозите от ДГ „Малкият принц“, заедно с нашите прекрасни деца, поканихме родителите да участват, да се вдъхновят и да подкрепят детското творчество чрез и на ежегодния  ни благотворителен коледен базар.  Идеята ни е заедно да го направим специален и за Павел- едно прекрасно пловдивско дете, което има нужда от подкрепа! Така ще запалим пламъка на надеждата, дарявайки добро направено с любов, а то носи чисти любов и светлина! Отправихме този апел: „Творете  с децата в къщи и  се забавлявайте заедно, всеки ще може да сътвори декорация за елха, поздравителна картичка или каквото си пожелае, от сърце и със сръчни, обични ръце!“

Така под мото ни „Направено със сръчни ръце, даряваме с любов и сърце!“ организирахме семеен уъркшоп, в който семействата да творят у дома. А ние всички – вдъхновени учители и талантливи деца, рисувахме, пеехме и изработвахме коледни украшения в детската градина в различни тематични работилници. Провеждаме беседи за това колко важно е да бъдеш съпричастен, да помогнеш, да дариш, да приобщиш. Защото знаем, че ако събудим и възпитаме у децата ни тази добродетел,  тя остава навеки в чистите им сърца. Доброто ще е живо винаги, а надеждата ще свети все по-ярко, ако сме такъв пример за децата ни".

Павел, на когото ще бъдат дарени събраните средства,  има нужда от подкрепа точно сега, когато има голям шанс да навакса в развитието си с усилена рехабилитация от специалисти. Павел е роден недоносен, с много ниско тегло и впоследствие развива детска церебрална парализа – спастична квадрипареза. Родителите желаят да провеждат рехабилитация на детето и в център “Рибем”. Програмата  е двуседмична терапия всеки месец и е на стойност 1920 евро. За нощувки месечно са необходими около 300 евро – общо 2220 евро на месец.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?