С готовност отново за учене онлайн: Обновяват електронните учебници

До края на следващата седмица приключват доставките на безплатните учебници до 7. клас в Пловдивска област

Издателствата обновяват електронните учебници с нови ресурси – за да има повече инструменти при ново евентуално превключване онлайн заради пандемията. Видеа, звукови файлове и карти допълват стандартното съдържание.

За изданията на КЛЕТ-България има даже опция преподавателят да направи виртуална класна стая в платформата на издателството, да присъдени оттам децата и да сподели с тях електронния учебник. Помислено е за такава възможност, тъй като по принцип до електронните учебници с допълнителните ресурси имат достъп единствено преподавателите, а учениците ползват само електронночетимите, които дублират книжните с PDF варианти на страниците.

И „Просвета“, и КЛЕТ, чиито учебници и помагала се ползват най-масово, имат готовност при ново превключване онлайн да дадат временно свободен достъп до електронните и за учениците.

Учебниците на „Просвета“ до 7. клас, които се полагат безплатно на децата от подготвителна група до края на прогимназията, вече са доставени в цялата Пловдивска област, каза представителят за Пловдив Красимира Брайкова.

От 15 септември учителите ще получат достъп до електронните. Преподаватели, които са сменили училището, трябва да се свържат с издателството, за да получат нов акаунт.

Всички електронночетими учебници пък ще са качени на сайта и за улеснение при ползването им занапред няма да се изискват регистрации и пароли.

До края на следващата седмица ще приключат доставките и на КЛЕТ, увери представителят на издателството за Пловдивско Мария Будакова.

Тази година се подменят с нови екземпляри учебниците  за 3. и 7. клас, тъй като за тези класове е изтекъл 3-годишният период за употреба.

Късно бяха одобрени от МОН изцяло новите учебници за дванайсетокласниците – последния випсук, за който поетапно влизат в сила програмите по новия Закон за предучилищното и училищното образование. Вече могат да бъдат разгледани на сайтовете на издателствата, очаква се скоро да са налични и по книжните борси. Наборите включват и учебници за последен клас в професионалните гимназии. Все още се чакат само по профилиращи предмети, които пак по новия закон вече се избират след 11. клас.

Издателствата пускат и нови помагала, особено за децата от начален курс.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Анонимен

Анонимен

30.07.2021 | 14:21

Престанете с това on-line обучение! Нека да ходят на училище, а студентите в университетите!

Отговори
3 3
На Вниманието на хората, които предлагат On-line обучение

На Вниманието на хората, които предлагат On-line обучение

30.07.2021 | 13:35

Фак-Офф. С Пожелание да пукнете възможно най-скоро.

Отговори
3 4

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?