49
Следвайте ни

С цитати на Елин Пелин отбелязват 1 ноември в едноименното училище в „Западен“

viber icon

В навечерието на 1 ноември – Деня на народните будители, в основно училище „Елин Пелин“ беше подредена уникална изложба с цитати на големия български писател. Те ще посрещнат децата, когато се завърнат в клас след онлайн обучението. 

Идеята за изложбата възниква още през февруари и е част от дейностите по отбелязването на 90-та годишнина на училището. Постерите са изработени от учители и представят едни от най-красивите цитати на Елин Пелин. Паралелно с това от училището отличиха всички, които помагат неуморно на учебното заведение да се утвърди като едно от най-добрите в Пловдив. Сред тях е и кметът на район „Западен“ Димитър Колев, който получи грамота за съвременен будител от директора Таня Вангелова. 

„Едва ли има по-подходящ ден да направим това, защото всички, които се включиха в инициативата, могат да бъдат наречени будители. Будители са били Тодор и Ана Пулеви, които в миналото даряват мястото, на което изниква училището, будител е и патронът Елин Пелин, който заема трайно място в нашата литература като образец на художествено съвършенство. Будители са всички, които препрочетоха творбите на „певеца на българското село“, всички учители, които заедно впрегнаха усилия, за да се осъществи тази прекрасна идея“, заяви директорът Таня Вангелова, която показа своеобразната изложба на кмета Димитър Колев.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пепа

Пепа

29.10.2021 | 21:27

По принцип Колев и Вангелова са в много добър синхрон

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?