Следвайте ни

С 20 бона ще ремонтират двора на Музикалното в Пловдив

viber icon

Националното музикално училище „Добрин Петков“ в Пловдив ще получи от Министерството на културата 20 000 лева за ремонт на двора. Както „Марица“ писа, там паветата са повдигнати от корените на грамаден чинар, който обаче е част от целия защитен ансамбъл и не може нито дървото да бъде отстранено, нито да се положи друга настилка. 

През октомври момче падна на неравностите и счупи крак, а родители разказват и за други инциденти. Именно след последния от есента те се амбицираха да намерят решение на проблема, сезираха институции и попаднаха в омагьосан кръг - нито кметът, нито омбудсманът, нито РУО имат правомощия да се разпореждат в държавна собственост, каквато е дворът на училището. То е сред учебните заведения, които са към  Министерството на културата, и от делегирания му бюджет също не може да се задели сума от порядъка на десетки хиляди левове. 

Първоначалните разчети бяха, че за пренареждане на паветата ще са нужни около 30 бона. След гостуване на родители в „Шоуто на Слави“ от предаването направиха дарение в размер на 5000 лева, а семействата на учениците сами започнаха да търсят още пари. 

От писмо на Министерството на културата в отговор на техните подписки стана ясно, че НУМТИ е започнало процедура по набиране на оферти за ремонта. Получена е била една за 20 000 лева. На основание утвърдена докладна записка бившият вече министър на културата Боил Банов е разписал отпускане на тази сума на школото. Училището следва да организира основния ремонт на двора според атмосферните условия и учебното време на учениците. 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?