Следвайте ни

С 2 млн. лева СУ „Константин Величков" става школо на бъдещето

viber icon

Община Пловдив стартира процедура по събиране на оферти за ремонта на едно от училищата в "Южен". Малко над 2 милиона лева без ДДС е заделила местната администрация за ремонта на СУ "Константин Величков".  

В учебното заведение ще бъде изцяло ремонтирано триетажното източно крило на сградата. Предвидените демонтажни и строително-ремонтни дейности включващи подмяна на всички съществуващи инсталации, подмяна на настилки, тавани, частично прекрояване на помещения, касаят триетажното източно крило с цел рехабилитация, обновяване и възстановяването на дейността му и привеждане в съответствие с действащите норми и новите потребности на учениците от началния курс и предучилищната подготовка. 

Основен проблем в източното крило на училището в момента са старите азбестови стени, които не отговарят на съвременните здравни норми и разпоредби. Освен пълна подмяна на ВиК и електроинсталацията, ще бъде изградено и отопление, включено към газовия котел, което не е било изпълнено на предишен етап.

Истинската промяна обаче ще се случи в самите класни стаи, които ще се превърнат в супермодерно пространство за обучение, както се вижда от приложените в проекта визуализации. Фирмите, които искат да изпълняват проекта, имат срок до 7 септември да представят своите ценови предложения.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Дана

Дана

18.08.2021 | 14:44

Дано има повече ремонти като този! Много Уща са с трагична материална база!но учителите са най- важното!

Отговори
0 2
Даскал Ботьо

Даскал Ботьо

18.08.2021 | 14:24

Кво бъдеще като нямат качествени даскали ? На кое място са с матурите???? Голям праз за лъскавата материална база …

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?