Следвайте ни

Три училища от Пловдив първенци на "Грамотни ли сме?"

viber icon

Близо 1000 ученици от 33 пловдивски училища участваха в есенния етап на кампанията „Грамотни ли сме?“, организирана от отдел "Образование" на община Пловдив, съвместно с Център за подкрепа за личностно развитие - Общински детски комплекс -Пловдив.

За първи път в състезанието се включиха и десетокласници, на които им предстои явяване на национално външно оценяване в края на учебната година.

Четирима са седмокласниците с максимален брой точки от теста - 40: Теодоси Пенев от ЧСУ „Дружба“, Ивайло Чалъков от СУ „Пейо Крачолов Яворов“, Лилия Стоянова от ОУ „Кочо Честеменски“, Боряна Явашева от ОУ „Райна Княгиня“.

Във възрастовата категория 10. - 12. клас максимален брой точки - 55, има само един участник - единадесетокласничката Ася Серафимова от МГ „Акад. Кирил Попов“. Най-добре представилите се десетокласници Атанас Бунтов и Мартин Александров са ученици от същото училище.

Отборен победител при големите са учениците от ЕГ „Иван Вазов“ и МГ „Акад. Кирил Попов“. Най-много награди при седмокласниците ще отнесат възпитаниците на СУ „Св. Патриарх Евтимий“, следвани от МГ „Акад. Кирил Попов“.

Церемонията по награждаването е утре от 14 часа в сградата на Центъра за подкрепа за личностно развитие - Общински детски комплекс - Пловдив.

Участниците в състезанието вече знаят резултата си. "Марица" публикува тестовете заедно с верните отговори, за да може всеки да провери какви знания владее и какво има още да учи.

В следващото приложение "Образование" на 5 декември очаквайте теста за 10.-12 клас.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?