Следвайте ни

Рони се фасадата на Хуманитарната гимназия

viber icon

Проекти за реставрацията на фасадата на Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий” и на възрожденската къща „Ламартин” ще бъдат изготвени до няколко месеца, след като кметът на „Централен” Георги Стаменов подписа договори с избраните на търга фирми.

„Надявам се, че ще можем да осигурим средства за реставрацията на двете емблематични сгради с бюджета за 2021 г. и  през летните месеци, когато учениците са във ваканция, да възстановим фасадата на Хуманитарната гимназия  в автентичния й вид. Стойността на ремонтните работи ще стане ясна, когато бъдат готови  проектите”, обясни районният кмет.

За проектиране на реставрационните работи тази година в общинския бюджет са предвидени 100 000 лева. Фасадата е в много лошо състояние, защото мазилката се рони вече няколко години. В същото неугледно състояние е и другият паметник на културата - къща "Ламартин" на ул. "Княз Церетелев" в Стария град.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?