Следвайте ни

Родители поръчват онлайн с какво да се храни детето им в ОУ "Райна Княгиня"

viber icon

Родители ще могат да избират с какво да се храни детето им в училище онлайн благодарение на софтуерно приложение. Модерният подход е въведен в ОУ "Райна Княгиня" в Пловдив от наемателя на столовата, който обнови изцяло залата за хранене, кухненския блок и изгради изцяло нов санитарен възел. Така столовата може да претендира за най-модерната в града. 

Лентата бе прерязана днес. На откриването присъстваха зам. -кметът Стефан Стоянов, директорът на ОУ "Райна Княгиня" Теменужка Тошева , зам.-кметът на район "Северен" Калоян Георгиев и др. представители от сферата на образованието. Те останаха впечатлени от новата придобивка на училището. 

В интериора е заложено на свежо зелено по препоръка на детски психолог. Столовете и масите са подбрани с ергономичен дизай и са съобразени с препоръките на Световната здравна организация да бъдат с лесна за дезинфекциране повърхност.

В столовата е изградена ученическа лафка, преобразена като авто каравана. Предвидено е в нея да се продават само здравословни продукти.

Кухненският блок е напълно реновиран - оборудван е с нова техника и нова
аспирационна система. В него са инсталирани съоръжения, които максимално да запазват ценните съставки на всеки един продукт и така да се постигне по- високо качество на приготвените ястия, разказаха от фирмата -наемател.

В обновения стол ще се приготвя здравословен топъл обяд за всяко желаещо дете,
включващ супа, основно и десерт приготвени по новия рецептурник. От фирмата са се погрижили да набавят софтуерно приложение, с което всеки един родител ще може да се запознае и да избере с какво да се храни неговото дете. Предвиждат също провеждането на образователни лекции на тема здравословно хранене, на които да присъстват деца и родители.

Ще бъдат инсталирани магнитни карти за безкасово заплащане от учениците, които ще служат само в училищния стол и на лавката, на която се предлагат здравословни пакетирани продукти .

Това се прави с идея да се закупуват само храни, които не са в "забранения" списък.

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?