49
Следвайте ни

Ремонтират с 50 000 лева новите ателиета на  гимназията за сценични кадри

viber icon

Около 50 000 лева ще вложи Националната гимназия за сценични  екранни изкуства в ремонт на новите ателиета. Те ще бъдат оформени в допълнителната база, която училището получи с решение на Общинския съвет. Днес кметът Здравко Димитров връчи официално документацията на директора на учебното заведение Николай Томов.

Занапред то ще ползва целия втори етаж от сградата на ул. „Филип Македонски“ 1 в близост до Цар-Симеоновата градина. В шестте стаи ще бъдат разположени ателиетата за практическите занимания за изработване на театрален, кино и тв декор, бутафория и художествено осветление. Досега всички те бяха в основната сграда на училището, което отдавна е отесняло за  възпитаниците си.

Освен боядисване и малки поправки в помещенията, ще бъде необходимо да се направи и санитарен възел на етажа.

В новите ателиета гимназистите ще могат да работят по-спокойно и да оставят там материалите, вместо да ги носят за всяко занятие, каза директорът. 

На мястото на предишните ателиета в основната сграда работилницата за декор ще се превърне в компютърен кабинет. Ще има възможност и за още едно ателие по рисуване.

Локацията на новите помещения е много удобна, защото е близо до училището, а съседството с парка и детска площадка ще даде възможност за съвместни инициативи и работилници с деца, каза още Николай Томов.

Директорът очаква новите ателиета да заработят през втория учебен срок.

В знак на благодарност за подкрепата той връчи на кмета плакет на училището и каталог от изложбата по повод 45-годишнината на школото. Дванайсетокласниците Ани и Красимир пък подариха на Здравко Димитров маска и кукла марионетка, изработени от възпитаници на Националната гимназия по сценични и екранни изкуства.

Снимки: Наташа Манева

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?