Следвайте ни

Ремонтират площадките за игра в забавачките

viber icon

Нови детски площадки ще се изграждат и тази година в дворовете на общинските детски градини успоредно с ремонта на съществуващите със средствата на  Община Пловдив. За седма поредна година стартира подпрограмата за благоустрояване на дворните пространства в забавачките като част от общинската образователна програма 2020-2022.

За финансиране тази година са предвидени 100 000 лева от бюджета на Общината. Освен детските площадки е предвидено  полагане на нова настилка, оформяне на алеи, озеленяване в  близо 25 обекта.

По програмата могат да кандидатстват общински детски градини , които не са включени в проект „Пловдив през 2014-2020 г. - интелигентен, устойчив, желан европейски град” по ОП „Региони в растеж” 2014-2020 и не са в процес на ново строителство. Всеки проект  може да включва и повече от една  площадка или идея за облагородяване на дворни пространства. Максималният размер на финансовата помощ е в размер на до 70 % от допустимите разходи, но не повече от 4200 лв. с ДДС за един обект, а останалите 30 %  се осигуряват от детските градини.

През изминалите 6 години за обновяване на площадките са  инвестирани 1 375 986 лева., от които 914 422 лева  са от общинския бюджет, а останалите средства - от детските заведения. За този период са изградени общо 233  площадки и благоустроени  5 дворни пространства.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?