Следвайте ни

Ремонтираната ДГ "Перуника" посреща 150 деца през септември СНИМКИ

viber icon

В ДГ "Перуника" ще отвори врати през септември за 150 деца, настанени в шест групи. Това увери вчера кметът Здравко Димитров, след като заедно със заместника си Пламен Райчев и кмета на "Централен" Георги Стаменов разгледа как е извършен ремонтът. Остана доволен и препоръча на Райчев да побързат с избора на доставчик на кухненското оборудване.    

Детската градина е с физкултурен салон и плувен басейн, разказа Бончо Бонев, собственик и управител на фирмата изпълнител "Парсек". Реконструкцията е направена по проекта на арх. Радка Стефанова с безвъзмездната помощ по ОП "Региони в растеж" и струва 2 438 000 лева без ДДС. 

Всички стаи в детската градина са в различни нюанси и цветови комбинации и радват очите  с жълто, розово, оранжево, резедаво, синьо. През зимните месеци децата ще се отопляват с парно, а през лятото сградата ще се охлажда с чилъри. В стаите и занималните вече са сложени мебели, остава да се зареди кухненско оборудване на стойност 250 000 лева. 

"Много се радваме, че за новата учебна година ще отворим детската градина и че е станала толкова хубава", коментира директорката на "Перуника" Адриана Терзиева.

Ремонтът започна на 5 октомври 2018 г. и се забави, защото се оказа, че са нужни допълнителни разходи за плувния басейн. С решение на Общинския съвет от бюджета бяха заделени 300 000 лева и се проведе нова обществена поръчка. Тепърва предстои да бъде подписан акт 16 за въвеждане на "Перуника" в експлоатация.

Още две забавачки ще бъдат завършени тази година. По договор фирма "Запрянови - 03" трябва да приключи строежа на детската градина на бул. "Александър Стамболийски" в "Южен"  до края на 2021-ва. Според строителите сградата за 200 деца ще бъде готова до есента. След два месеца ще отворим детската градина на ул. "Богомил", каза Пламен Райчев. Скоро ще започне изграждането на още две детски заведения  - ново крило на ДГ "Зорница" в "Южен" и нова сграда за ДГ "Каменица" в "Централен".

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?