Следвайте ни

Ректорите искат сами да решават за връщане присъствено

viber icon

Съветът на ректорите настоява ръководствата на висшите училища да имат право сами да вземат решение за организацията на присъственото обучение. По този начин ще бъдат възстановени всички лекции и упражнения, където това е необходимо и възможно. 

Председателят на съвета и ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков изрази желанието на своите колеги пред министъра на образованието и науката проф. Николай Денков днес, съобщиха от МОН.

В момента присъствено в университетите се провеждат само практически занятия, обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти. На място се провеждат държавни изпити, защити на дипломни работи, както и семестриалните изпити, които включват и практическа част и не могат да бъдат проведени в електронна среда. 

Министър Денков акцентира, че разбира аргументите и спешността на поставения въпрос. „Предстои разговор с министъра на здравеопазването. Ще намерим решение в следващите няколко дни“, заяви той.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Георги v.

Георги v.

14.05.2021 | 17:33

Герджиков да ходи да иска от Б. Б. Нали беше основен негов съветник при промяната на Закона за висшето образование през 2020 г. Освен това съдейства на ГЕРБ да разкарат по административен път на базата на този Закон, чрез Съвета на реккторите много професори и доценти. Това се направи с цел да вкарат хора на Б. Б. в университетите за да могат и там ГЕРБ да владеят положението.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?