Следвайте ни

Продължава кампанията за здравословно хранене „Да сме здрави“ по пловдивските детски градини

viber icon

За девета година се провежда кампанията за здравословно хранене, спорт и правилна хидратация „Да сме здрави“. През 2019 година тя ще обхване над 6000 деца от 61 общински детски градини в Пловдив. Кампанията е безплатна и е част от образователната политика на община Пловдив за хлапетата в ранна детска възраст. Тя е и в съответствие с въвеждането на обучение, възпитание и социализация на децата в общинските детски градини чрез прилагането на метода Монтесори.

В рамките на инициативата се провеждат и безплатни срещи и консултации за родителите със специалисти по здравословно хранене. Под формата на разнообразни и интересни игри децата се учат да разделят здравословните от нездравословните продукти. ь

Те се запознават с основните групи храни: зърнени, зеленчуци, плодове, мазнини, месни и млечни и нуждата от разнообразния им и балансиран прием през деня. Децата редят пъзели с плодове и зеленчуци, играят на здравословен магазин, в който сами избират продуктите и сортират храните като полезни и вредни.

За всички деца има осигурени разнообразни и полезни награди от спонсорите, за фирма „Нова Трейд“ това е поредната кампания с приоритет грижата към децата, компанията подарява на малчуганите образователна листовка за оцветяване, която по забавен начин учи как да се храним здравословно и колко вода да приемаме.

Безспорно водата е най-добрият избор за хидратиране на организма, особено детския, приемът трябва да се превърне в естествен процес, който да осигури правилното функциониране и израстване. За качествената хидратация на всички деца в предучилищните групи компанията подарява изворна вода „Бачково“ от своята детска линия.

Веселото  настроение на празника е допълнено от новата визия на  бутилката с красиви цветни капачки и забавни етикети. Правилната хидратация е от изключително значение за развитието на подрастващите, затова е много важно да научим малчуганите от ранна възраст да пият вода, като родителите трябва да избират най-подходящата вода, а именно изворна вода с ниска обща минерализация, неутрално pH и ниско съдържание на флуор.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?