Следвайте ни

Разширяват обхвата на Монтесори

viber icon

През следващите 3 г. обхватът на децата, които се образоват по системата на Мария Монтесори, трябва да се разшири с още 2-3 детски градини, 2 училища в начален етап и 3-4 яслени групи. За това са предвидени 780 000 лева.

От пилотното въвеждане на системата в общинските детски градини, а от миналата есен и в първи клас, към момента тя вече е обхванала около 900 деца в Пловдив. Първото изследване на резултатите от прилагането ѝ показа, че хлапетата постигат целите на методиката - да бъдат самостоятелни, да напредват със своето темпо, като имат повече свобода от връстниците си, но в определени граници, в духа на демократичното образование.

Заложеното финансиране е за дидактически материали и квалификации на учителите, за професионална подкрепа на вече създадените екипи, за обмяна на опит и уъркшопове, за привличане на родителите към различни дейности и създаване на партньорска мрежа.

След като вече бе издаден наръчник за учителя, предстои и създаване на помагало за родителя. Освен това е заложено разработване на проект за иновация, съчетаващ държавните образователни стандарти и метода на Мотесори, която да бъде апробирана от МОН. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?