Следвайте ни

Разработки на нови технологии за хранене на войската предвижда споразумение между УХТ и НВУ „Васил Левски“

viber icon

Университетът по хранителни технологии в Пловдив ще си сътрудничи в разработването на анти-COVID програми за изхранването на армията с Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново. 

Двете висши училища подписаха  в НВУ „Васил Левски“ договор за партньорство в областта на войсковото хранене, в разработването на нови научни подходи и учебни програми, съвместно обучение на студенти  и обмен на преподаватели.

“Научен екип от Университета за хранителни технологии в Пловдив работи върху създаването на нови продукти, които след COVID - пандемията могат да подобрят имунитета на хората, посочи ректорът проф. д-р Пламен Моллов. - Това са иновативни разработки, свързани с технологията и подготовката на храните - годност, качества, характеристика на веществата в тях.”

Бригаден генерал Иван Маламов, началник на Военния университет припомни, че в НВУ „Васил Левски“ от няколко години е въведено експериментално хранене на курсантите с продукти, които са доказали, че повишават имунитета на обучаемите. „Смятаме, че в партньорството с УХТ можем да подобрим още повече това меню, а чрез нашите дейности в науката ще се опитаме да предложим на Българската армия нови подходи за хранене на военнослужещите”, каза той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?