Следвайте ни

Разкриват още дуални паралелки към голяма търговска верига

viber icon

Дуални паралелки  ще бъдат разкрити в Пловдив към​ голяма търговска верига. Това стана ясно след работната среща между кмета Здравко Димитров и председателя на Управителния съвет на "Кауфланд" Иван Чернев. В разговора участваше и зам.-кметът по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов. 

„Община Пловдив има много сериозна и последователна политика към инвеститорите, в която сме се убедили през дългогодишното ни сътрудничество и партньорство. Ние влагаме много в подготовката и обучението на нашите служители, следим нивата на заплащане и вървим стъпка напред, за да можем да задържаме най-добрите си служители“, коментира  Иван Чернев. Думите му бяха потвърдени от градоначалника, който подчерта, че Община Пловдив като център на най-бързо развиващата се индустриална зона в България подкрепя социално отговорните компании и тези, които осигуряват устойчив бизнес, полезен за общността.

Професионалното образование е сред водещите приоритети на Общината и в Пловдив  вече има сформирани 33 дуални паралелки в 9 гимназии, като само през 2020 г. са създадени нови 14. В програмата за обучение участват над 30 фирми, разказа Стефан Стоянов.

Община Пловдив отправи покана към „Кауфланд България“ да открие в града изнесен Център за бизнес услуги. Според Иван Чернев това е една много добра възможност, която ще обмислят, защото Пловдив разполага с много качествени специалисти в областта на информационните технологии, финансите и счетоводството. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?