71

Районната прокуратура награди с книги три пловдивски училища СНИМКИ

Три училища в Пловдивско получиха от Районната прокуратура книги от българската и световна класика като награда за участието им в Образователната програма на ВСС „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.  

Четивата бяха предадени от районния прокурор Петър Петров на тримата директори на училищата - на Пенко Рисков, директор на СУ „Софроний Врачански“, и на Красимира Александрова, зам.-директор на СУ „Св. Климент Охридски“ в Пловдив,  както и на Тоня Коева, директор на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в село Труд. С книгите ще бъде обогатен фонда на библиотеките в трите училища.

На срещата присъстваха заместник-районните прокурори Румяна Зайкова – Калеева и Атанас Илиев, също прокурорите Димитринка Русинова и Димитър Костов, като всички те са лектори по Образователната програма на ВСС. Учителите благодариха за книгите и за интересните уроци по право, представени от прокурорите през учебната година. 

Образователната програма на ВСС се реализира съвместно с Министерството на образованието. Нейната цел е формиране на правна грамотност и култура сред учениците и постигане на разбираемо и отворено към обществото правосъдие. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?