Следвайте ни

Ранен прием за наши студенти във Великобритания

viber icon

Предлагат до 5000 долара стипендии за единайсетокласници

Холандия намали таксите за първокурсници от ЕС с 50%

 

Водещи образователни институции от Великобритания, Холандия, Дания, Гърция участват във форума "Световно образование" днес в Гранд хотел "Пловдив". Консултантските центрове ще дават информация за прием в университети в Германия, Австрия, Франция, Белгия, Италия и Испания и Швеция.

 

Вече са подадени първите 15 кандидатури от Пловдив за британски университети за учебната 2020-2021 г. Срокът да кандидатстване чрез специализираната система за прием UCAS изтича на 15 януари, а за медицина, стоматология и програмите на  "Оксфорд" и "Кеймбридж" срокът е 15 октомври. Най-голям е интересът към специалностите компютърни науки, психология, философия и икономика, казват от "Интеграл".


Големият наплив за Великобритания се дължи на това, че британското правителство запази пълното финансиране на студенти от ЕС и за следващата учебна година. Заявени са ранни кандидатури на ученици от региона  да се срещнат с представители на водещи британски университети, сред които Middlesex University London,  University of Portsmout Coventry Universityh, University of Bradford и др. Сред изложителите са и университети от Лондон, които са предпочитани от нашите студенти като University of East London и University of Greenwich.  


Холандия остава втората предпочитана дестинация. Причина за наплива, освен многото специалности на английски език, е и решението на правителството да намали таксите за първокурсници от ЕС с 50% ​- от 2080 на 1070 евро за първата година.  Сред най-предпочитаните специалности там са бизнес и икономика, програмиране и компютърни науки, арт и дизайн програми -интериорен, графичен, дизайн на електронни игри, психология, медии и комуникации.  


В рамките на изложението всички студенти ще получат безплатно консултиране и записване за всички холандски университети.


Основна цел на форума е кандидатите да се запознаят с промени в процедурите за кандидатстване и новите изисквания на европейските университети, както и да се възползват от държавно финансираните образователни програми в Европа.


Ще бъдат представени специализирани курсове за професионална ориентация като популярния MyUniChoices (бивш Сентигрейт Тест), „Кариерен навигатор“ и „Оксбридж“ курс за най-амбициозните.


Акцент в извъневропейските образователни дестинации са САЩ и Канада, а фондация Fulbright ще предложи стипендии за пловдивски ученици от 11. клас до 5000 долара и пълни стипендии за магистърски и докторантски програми.


Форумът ще представи и възможности за средно образование от Европа, където нов момент са краткосрочните образователни програми на елитни средни училища. Те позволяват учениците да прекарат месец, половин или една година в пансионно училище и да повишат знанията и езиковото си ниво.

5% отстъпка при ранно записване за езикова ваканция


Изложението "Световно образование" предоставя възможност за ранно записване за групови езикови ваканции с 5% отстъпка. Първите предложения са за зимни езикови ваканции в Испания, Швейцария, Германия и Великобритания. Предпочитана е Швейцария с възможностите за изучаване на английски, френски, немски или испански, където обучението обикновено се комбинира с тренировки по ски или сноуборд.


Най-предпочитана за езикова ваканция в региона е Великобритания, следвана от Германия и Испания.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?