Следвайте ни

Пуснаха под гаранция Виктор с дрогата от Душото

viber icon

Окръжният съд в Пловдив пусна под 18-годишният Виктор Бурнарски, който беше обвинен в притежание на 1,8 грама марихуана на стойност 13 лева. Случаят на Бурнарски попадна в медийното пространство след като разтревожен родител подаде сигнал, че момчето е гонило малолетни деца в двора на ОУ „Душо Хаджидеков“, за да търси два пакета марихуана, които оставил на оградата.

Бурнарски беше арестуван, но при извършения му личен обиск и претърсване в дома му, не бяха открити наркотици, заяви защитникът му Никола Симеонов. Така случаят се превръща в прецедент, тъй като нароченият за дилър младеж получи обвинение за притежание на дрога, въпреки че в него такава не е била открита.

Адвокат Симеонов настоя за налагането на по-лека мярка мярка за неотклонение – гаранция или подписка и подчерта, че момчето е ученик в 11 клас и му предстоят изпитвания и оформяне на оценките за годината. „Ако остане в ареста, то може да се наложи да повтаря годината“, каза защитникът.

„Виждаш ли какво причинияваш на родителите си“, попита Виктор съдия Светлана Станева преди да му даде последна дума. Момчето се разрида и отговори положително.

Председателката на съдебния състав прецени, че няма опасност момчето да се укрие или да извърши ново престъпление, затова му наложи мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 500 лева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?