Следвайте ни

ПУ ще обучава по бизнес дипломация

Приема 3343 студенти по държавна поръчка и 845 в платено обучение

viber icon

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски"  обучава за първи път по  „Международна политика и бизнес дипломация“.  През следващата академична година ще има още 3 нови специалности - „Приложна физика за иновативни технологии“, „Автомобилно и индустриално инженерство“ и “Биоинженерство”. В три от обявените специалности обаче обучението ще бъде само във филиалите в Смолян или в Кърджали.

В тази кампания висшето училище ще приеме 4188 студенти, след като вчера МС одобри рамката на държавната поръчка и платената форма за университетите в цялата страна. 4188 са местата за прием в ОКС „Бакалавър“. От тях 3343 са по държавна поръчка, а 845 – в платено обучение. Студенти ще се приемат в общо 106 специалности. 

Кандидатстудентската кампания стартира на 7 юни с онлайн подаване на документи, а от 11 юни – и  на място. Изпитите ще са в периода от 28 юни до 1 юли. Както "Марица" писа, този година отпада приемният изпит по български език, а по английски е олекотен. В почти всички специалности ще може да се влезе и само с оценка от матура.

Стартът на кандидат-студентската кампания е на 7 юни 2021 г. От тази дата желаещите могат да се подават документи за кандидатстване онлайн. Това ще става на активирана в самия ден платформа в сайта на университета. Крайният срок за електронния вариант на кандидатстване е 21 юни. От 11 до 23 юни 2021 г. ще се подават документи и на място – в Спортната зала на Пловдивския университет на бул. „България“ № 236 или в бюрата на ЦКПИ и НАПС по градове.

Кандидатстудентски изпити ще се проведат присъствено в периода от 28 юни до 1 юли 2021 г. Изключение са само из­пи­ти­те за спе­циал­ността „Ак­тьор­ство за дра­ма­ти­чен те­а­тър“, които ще са в три кръга – на 15, 16 и 17 сеп­тем­ври.

За 28 юни са насрочени изпитите по ис­то­рия на Бъл­га­рия, английски език и химия. На следващия ден е проверката на знанията по ма­те­ма­ти­ка, изо­бра­зително из­ку­ство, теология. Изпитите по ин­фор­ма­ти­ка, немски език, испански език, френ­ски език ще са на 30 юни.

Ком­плек­сният из­пит по фи­зи­че­ско въз­пи­та­ние е на 29 и на 30 юни.

Датата за провеждане на теста със събеседване по физика и за изпитите по биология, география на България, музика е 1 юли.

Всички изпити започват в 9 часа. Предходния ден кандидатите трябва да проверят в коя зала са разпределени. Залите и имената на кандидат-студентите ще се публикуват на сайта на университета, както и на информационните табла пред сградата на Ректората и пред Новата сграда на бул. „България“ 236.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ПУУ

ПУУ

03.06.2021 | 12:09

Напишете имената на лекторите по "Бизнес дипломация" да се посмеем заедно.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?