1939

ПУ ще готви кандидати за сертификатите на Кеймбридж

След като стана изпитен център на сертификатите на Кеймбридж, ПУ „Паисий Хилендарски“ предвижда да стартира от март и курсове за подготовка за явяване на изпитните формати.

Това е иновативна идея на Катедрата по английска филология във Филологическия факултет, разказа преподавателката  Богдана Адаму.

Университетът вече е регистриран като изпитен център, а възможните дати за явяване са оповестени на сайта на Британския съвет. При стандартната онлайн регистрация кандидатите се насочват към различни изпитни центрове. Регистрация в ПУ е гаранция, че изпитът ще се положи в Ректората на висшето училище.

На първо време изпитите за сертификати на Кеймбридж под тепетата ще са само на хартия, без вариант за полагане на компютър.

Най-много кандидати има за нивата В2 и С1

Първата дата, за която може да се направи регистрация за В2, е 25 март. Записването е до 16 февруари. За 22 април регистрацията е до 14 март.  За С1 изпит ще има на 11 март, като регистрацията е до 3 февруари. До крайните дати  желаещите трябва да са превели и таксите на сметката на университета, след което имената им се вписват в платформата и получават потвърждение от Британския съвет.

Опитваме се да предложим услугата за цялата Южна България и на колеги, които владеят дадено ниво, но нямат документ, обясни Адаму.

До момента изпити за сертификати на Кеймбридж се провеждаха в ЧОУ „Класик“, но за по-ниски нива и основно за деца. Сега ПУ допълва  нуждата от изпитен център за възрастни.  

От март се очаква да стартират и курсовете за подготовка за явяване на изпит за сертификат на Кеймбридж.

Времето ще е съобразено с възможностите на работещите

– вечер или през уикенда.

Форматът на тестовете покрива четирите умения по Европейската езикова рамка - слушане, писане, четене, говорене. Изпитът по говорене се провежда няколко дни по-рано от представители на Британския съвет, за които английският език е майчин.

За да се издържи тестът, са нужни общи знания, но и конкретно за формата, обясни Адаму. Затова има нужда от специфична подготовка.

Квалификациите на Университета Кеймбридж  за оценяване на английски език са престижни и се приемат от училища, университети, държавни организации и частни компании в цял свят. Успешното представяне носи международно признат сертификат, който показва нивото на владеене на английски. Освен това сертификатът няма давност.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?