Следвайте ни

ПУ регистрира онлайн заявки за участие в кандидатстудентската кампанията

viber icon

Пловдивският университет в момента приема единствено онлайн заявки за участие в кандидатстудентската кампания - докато се изясни какво става с предварителните изпити. Офанзивата е в ход от 2 март до 22 май.

За настоящите студенти всички декани са информирани да се търсят всякакви форми и възможности за дистанционно обучение, повечето разполагат с достъп до електронни платформи и ги ползват. 

Аз самата подготвям такава презентация за лекцията си със студенти, сподели доц.  Мария Стоянова. Всеки от колегите <210> е във връзка със своите, като преценява по какъв начин да им праща материали.

По предварителния план Пловдивският университет трябваше да проведе ранна кампания още преди предварителната, като от нея на 5 април е заложен изпит по биология, а на 25 април и 16 май - по музика. Чакаме как ще се развие ситуацията и своевременно ще информираме кандидатите дали ще има промяна, каза доц. Стоянова. 

Затварянето на висшите училища в ПУ отмени много състезания в различните факултети, резултатите от които се признават като вход. Има възможност за удължаване на семестъра за настоящите студенти. 

Как ще протече кандидатстудентската кампания за бъдещите първокурсници, много зависи и от това какъв вариант ще се приеме за средните учебни заведения.

Пловдивският университет има „аванс” спрямо останалите, защото провежда предварителната си кампания чак в началото на юни, а не като други - още през март и април. Тази година датите на предварителните изпити бяха планирани в периода 1-4 юни. Редовната кампания пък е през юли. 

Висшето училище разкрива две нови специалности във Физико-технологичния факултет - „Възобновяема енергия” и „Автомобилни електронни системи”. 

След като миналата година реализира 98% от държавния план-прием, вузът очаква утвърденият за предстоящата академична година да е близък до предишния. Няма орязване в направленията "Публична администрация" и "Икономика", където е най-голяма ножицата в системата, а в „Социология, антропология, науки за културата” даже има 15% ръст.

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?