Следвайте ни

ПУ приема с оценка от състезание по български

viber icon

Национално състезание по български език и литература за зрелостници организира на 1 февруари ПУ "Паисий Хилендарски".

Освен че ще проверят своите знания, зрелостниците, които получат отлична оценка, ще могат да се запишат студенти във Филологическия факултет още с подаването на документите през юни.

Отличниците могат да избират между специалностите българска филология, славистика, български език и гражданско образование, български и история, както и съчетание на български с един от чуждите езици - корейски, китайски, руски, френски, италиански, новогръцки, турски, испански, немски или португалски.

Състезанието е 3 астрономически часа по формат, близък до матурата. Примерни задачи има на сайта на факултета. Участието е безплатно, само с представяне на лична карта.

Точките от класирането се приравняват в оценки от шестобалната система, закръглени до една десета (0,10). При кандидатстване получената отлична оценка от състезанието ще е със статут на балообразуваща, като няма да зависи от успеха на матурата, стига да е издържана.

Резултатите от надпреварата ще бъдат обявени на сайта на Филологическия факултет, където става и регистрацията до 28 януари. Списъкът на участниците и разпределението им по зали ще бъде обявен на 30 януари.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?