Следвайте ни

ПУ подарява мобилно приложение за учители, треньори и родители на деца с увреждания

viber icon

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ подарява мобилно приложение за деца и младежи с увреждания, което ще бъде в помощ на техните родители, учители и треньори.

Безплатното му представяне и предоставяне ще се проведе на 16 септември (сряда) от 13:30 часа в градината на хотел „Империал“, съобщиха организаторите. 

Участници ще бъдат експерти от България и, при възможност за пътуване, от чужбина в областите: приобщаващото образование, педагогика, физическо възпитание и спорт, работа с хора с увреждания и техните семейства, обясниха от висшето училище.

Работната програма на семинара включва тематични презентации в областта на приобщаващото спортно образование на деца и младежи с различни видове увреждания и подходи за адаптиране на образователния процес и преподавателските стратегии според нуждите им.

Основната тема на събитието ще бъде демонстриране и предоставяне за безплатно ползване на база данни с приобщаващи спортни практики в училища/младежки организации; учебна програма и учебни материали; мобилен и онлайн инструмент за самооценка в подкрепа на учителя/треньора при оценяването на изучения материал; мобилно приложение за обучение, интегрирано чрез онлайн портал.

От ПУ „Паисий Хилендарски“ допълниха, че ще бъдат обсъдени възможности за насърчаване на сътрудничеството между специалистите, работещи с деца и младежи с уреждания.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?