Следвайте ни

ПУ „Паисий Хилендарски” стартира интерактивна рубрика на сайта си

viber icon

Интерактивна рубрика VIVAT ACADEMIA стартира на официалния си сайт Пловдивският университет „Паисий Хилендарски”. Рубриката дава възможност на студентите и преподавателите, служителите и приятелите на пловдивската Алма матер да споделят свои градивни истории по време на криза – добри практики, полезни новини, повдигащи духа факти, послания, мисли, творчество.

„Наложилият се нов модел за справяне с ежедневието в условия на пандемия вече повече от месец засегна почти всички наши активности. Форсмажорът ни отне много, но и стана повод за преосмисляне на начина и темпото ни на живот, на ценностите и нагласите ни. Спомнихме си, че трудностите ни обединяват и каляват, че лекарската и учителската професии са не просто работа, а призвание. Отново започнахме да ценим здравето си и това – на другите. Залипсва ни природата, затъгувахме за  разходките в парка. Времето се превърна в мерило за стоицизъм, себеотдаване, търпение, жертвоготовност”, разказаха създателите на рубриката и уточниха, че потребността да се преодолее дистанцията вдъхновява ръководството на ПУ „Паисий Хилендарски” да инициира формирането на пространство за споделяне. Студентите и преподавателите вярват, че VIVAT ACADEMIA ще продължи да живее, да радва и вдъхновява академичната общност и приятелите на ПУ „Паисий Хилендарски” и след като тези трудни дни отминат.

Първите два епизода на рубриката представят новата медия на Философско-историческия факултет и са достъпни на сайта на Пловдивския университет: https://uni-plovdiv.bg/pages/index/1986/. В специални интервюта доц. д-р Красимира Кръстанова – декан на факултета, и проф. д.н.к. Мария Шнитер разказват защо тя се нарича „496 секунди“,  какви са проекциите на кризата, как се справяме с новите предизвикателства, има ли място за оптимизъм и още много интересни неща.

Желаещите да споделят могат да изпращат материалите си на електронен адрес: [email protected].

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Маргарит

Маргарит

23.04.2020 | 20:50

Маргаритов да каже колко пари отклони по програмата, за това как излъга децата и родителите от ФУТБОЛНА АКАДЕМИЯ ПУ “ Паисий Хилендарски” !

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?