2374

ПУ „Паисий Хилендарски“ открива втори сезон на Start-up Academy

Конкурсът се провежда под патронажа на ректора на висшето училище – проф. д-р Румен Младенов

Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" официално открива втори сезон на Start-up Academy, съобщиха от висшето училище. След успеха на "Най-добър старт-ъп проект на ПУ" през 2022 г., организаторите стартират второ издание на конкурса през тази година, с което дават възможност на преподаватели, студенти и докторанти от университета да представят своята иновативна идея и да разработят старт-ъп проект, като по този начин получат признание и печелят от своите разработки.

Програмата на форума включва разнообразни мероприятия, насочени към възможностите за създаване на предприемаческа култура и умения сред студенти и преподаватели. Планираните събития започват на 23 февруари 2023 г. и ще продължат до 5 ноември 2023 г. Конкурсът се провежда под патронажа на Ректора на ПУ „Паисий Хилендарски“ – проф. д-р Румен Младенов.

На 23 февруари 2023 г. от 16:00 часа в 6 аудитория на Ректората на Пловдивския университет ще се състои официалното откриване и първото събитие от планирания цикъл от лекции на представители от бизнеса. Развиването на стабилна партньорска мрежа и утвърждаване на т.нар „триъгълник на знанието“ – наука – бизнес - образование са приоритетите на организаторите. Публичните лекции на успели ръководители и собственици на различни компании е предпоставка студентите да видят, че добрият пример съществува, да се запознаят с особеностите на бизнес средата и да проявяват про-активност в своето професионално развитие.

Ректорското ръководство на ПУ "Паисий Хилендарски", ръководството на Офиса за технологичен трансфер и Студентски съвет ще приветстват участниците във форума. Първите гост-лектори от поредицата предстоящи събития ще бъдат Йорданка Палкова-Патишанова (Директор Маркетинг, Taurus Communications), и Антония Дамянова (Директор Човешки ресурси, AIT International Transport).

Start-up Academy е платформа към Офиса за технологичен трансфер на ПУ „Паисий Хилендарски“, която цели да подпомага предприемачи при стартиране на техния бизнес проект. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?