44

ПУ напълни 8 специалности и 62% от всички места на първи тур

Най-високият минимален бал на второ класиране е в "Психология" и "Право" за задочници

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ запълни 62% от местата по държавна поръчка на първо класиране.

Приетите и вече записали се във висшето училище първокурсници са общо е 2379. От тях 1961 ще се обучават по държавна поръчка, а 418 - срещу заплащане, уточни зам.-ректорът по учебната дейност доц. д-р Мария Стоянова.

За 8 специалности кандидатстудентската кампания приключи още на първи тур. Запълнени са всички места в редовна форма по държавна поръчка в "Графичен дизайн с реклама", "Български език и гражданско образование", "Български език и немски език", "Културен туризъм", "Международна политика и бизнес дипломация", "Автомобилни електронни системи" и "Електроснабдяване и електрообзавеждане". В още една специалност – „Педагогика на обучението по физическо възпитание“, е запълнена квотата за мъже.

Днес излезе и второ класиране.  При него най-високи минимални балове са отчетени в 7 специалности. Начело по този показател е „Психология“, задочно обучение, държавна поръчка с 33.00 минимален бал. Следва „Право“, задочно обучение, платена форма с 32.78. На трета позиция с 32.61 минимален бал е „Право“ – жени, редовно обучение, държавна поръчка. Четвъртият минимален бал е 31.96 в специалността „Право“ – редовно обучение, платена форма. С минимален бал 31.90 се записват на второ класиране приетите в „Психология“, редовно обучение, държавна поръчка. В „Софтуерно инженерство“ редовно, държавна поръчка минималният бал е 31.79, а в „Графичен дизайн с реклама“, редовно обучение, държавна поръчка – 31.60.

Срокът за записване на приетите на второ класиране студенти и подаването на декларации за участие в последното трето класиране е от 13 до 15 юли включително.

На 19 юли, вторник, ще бъде обявено трето класиране. Записването на приетите на този етап от кандидатстудентската кампания първокурсници ще тече от 20 до 28 юли включително.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Йоан

Йоан

18.07.2022 | 13:27

Произвеждат безработни! Само и само да взимат високо заплати, докога???

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?