Следвайте ни

Първи учебен ден в Британско училище в София – филиал Пловдив

Политическото аташе на Великобритания у нас откри учебната година в BSS Пловдив

viber icon

Първият в историята на Британско училище в София – филиал Пловдив учебен ден вече е факт. С много вълнение и усмивки BSS Пловдив отвори врати за своите първи ученици. Специален гост на събитието бе г-н Том Хайнс, политическо аташе на посолството на Великобритания у нас.

От 2019/2020 учебна година филиалът на Британско училище в София – BSS Пловдив, разкрива групи за деца в детска градина от 2 до 5 години и за ученици от 1-ви до 4-ти клас. Британско училище в София – филиал Пловдив следва британския образователен модел и образователните програми на Cambridge International Examinations. Училището използва най-новите и иновативни методи в преподаването. Основен език на обучение и комуникация е английският, като по време на обучението се гарантира многостранно развитие на детето чрез основни и допълнителни предмети и извънкласни дейности, включително ранно обучение по информационни технологии и ранно обучение по втори чужд език.

„Днес е началото за нас, в BSS Пловдив. Ние ще стъпим на успеха на Британско училище в София, което е най-успешното училище в България, бидейки единственото със статут „британско училище извън пределите на Обединеното кралство“ в страната“, заяви при откриването на учебната година директорът на BSS Пловдив г-н Джейсън Нийл. Г-н Нийл изрази радостта си от това да бъде основополагащият директор на BSS Пловдив. По думите му откриването на кампуса ще трансформира образованието в Пловдив, като обучава ученици, готови да посрещнат предизвикателствата на 21-ви век. Той допълни, че като международно училище BSS Пловдив осигурява на своите ученици обучение по международно признати програми, като резултатите, които те ще получат, се припознават от университети, международни училища и работодатели по целия свят.

Специален гост на откриването на учебната година в BSS Пловдив бе и политическото аташе на посолството на Великобритания у нас г-н Том Хайнс. „За мен е удоволствие да съм тук, в Пловдив, благодаря сърдечно за поканата. Знам, че BSS отговаря на изключително високи образователни стандарти и показва добри резултати“, посочи г-н Хайнс. Според него визията на BSS напълно се припокрива с качествата, които самият той като родител се опитва да възпита у децата си, тъй като училището се стреми да създава успешни ученици, които в същото време са съпричастни граждани на света. Цитирайки носителката на Нобелова награда Малала Юсафзаи – „Нужни са едно дете, един учител, една книга и един химикал, за да се промени светът“, той пожела успешна учебна година на BSS Пловдив.

Сред приветстващите общността на BSS Пловдив бе и г-н Матю Озбърн, директор на Британско училище в София. „Убеден съм, че директорът, учителите тук, както и колегите в София ще бъдат плътно до Вас и дълбоко оценявам доверието, което ни гласувате“, обърна се той към родителите на новоприетите ученици. „Да се надяваме, че съвсем скоро това училище вече няма просто да бъде по-малката сестра на BSS, но равностоен партньор в бъдещите ни усилия“, посочи г-н Озбърн.

BSS Пловдив се намира в специално пригодена за нуждите на детска градина и начално училище сграда в Марково. Адресът е ул. „Цар Иван Асен II“ №45. Все още е отворен приемът за деца за детска градина от 2 до 5 години и за ученици от 1-ви до 4-ти клас.

 

За Британско училище в София

Британско училище в София отваря врати през 2009 г. Първоначално е открита само детска градина в сградата на Руския лицей, а през 2010 г. е първата учебна година на четирите класа с 25 деца и получава акредитация от Cambridge International Examinations. През 2011 г. училището става член на Съвета на международните британски училища (COBIS), а в него се обучават 45 деца от 10 националности. През 2012 г. получава акредитация от Cambridge International Examinations за Secondary 1. През следващата година става член на Европейския съвет на международните училища (ECIS) и получава акредитация от Cambridge International Examinations за IGCSE. През 2014 г. в Британско училище в София вече учат 179 деца от 26 националности. Международно признание училището получава през 2015 г. след успешна инспекция на Penta International, когато получава статут „британско училище извън пределите на Обединеното кралство“. През 2017 г. става най-иновативното училище в България, като въвежда използването на iPad-и в учебния процес за всички ученици след 3-ти клас. През 2016 г. Британско училище в София става IB World School и започва да обучава ученици в International Baccalaureate Diploma Programme. Регулярната инспекция от 2018 г. на Penta International отново отбелязва напредъка и отличното качество на образование, което училището предлага. В момента в него учат 280 деца от 40 националности.
От началото на 2019/2020 учебна година BSS е в нова, модерна и функционална сграда в кв. Витоша в София.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?